Channeling: de Waarde van Geld

Geld is een interessant thema. Met name omdat het op zo ontzettend verschillende manieren ontvangen en gegeven wordt. Geld wordt door sommigen gezien als de wortel van het kwaad, door anderen als een ontzettend geschikt middel in het uitdrukken van zelfliefde of overvloed. Wat heeft Lamané hier over te melden? 

Lamané:

"Graag, zou ik spreken over geld. Het is een belangrijk thema, omdat geld zo belangrijk is én belangrijk wordt gemaakt in jullie wereld. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit begrijp. Heel goed zelfs. Al is de rol van geld in mijn versie van de Aarde veel kleiner. Al voel ik de potentie tot groei in het transformeren van de rol van geld in jullie versie van de Aarde. Toch begrijp ik hoe het nu is.

 

De huidige situatie is een afspiegeling van één van de belangrijkste thema's: het gebrek aan zelfliefde. Schuld is iets dat voorkomt uit dit gebrek aan zelfliefde. En schuld is de wortel van alle negatieve gedachten en gevoelens over geld.

 

Waarom is er schuld? Omdat mensen voelen dat ze iets waard zijn, maar niet werkelijk geloven dat die waarde afgespiegeld kan worden in het fysieke deel van hun bestaan. Er is een discrepantie ontstaan tussen het diepe gevoel van waarde en het oppervlakkige gevoel van waarde. De mens zegt eigenlijk tegen zichzelf bij het aangaan van bijvoorbeeld een hypotheek; 'ik ben het waard dat ik in dit huis mag gaan wonen, maar geloven doe ik het niet'. En dat is jammer. Begrijpelijk, maar jammer.

 

De overtuigingen die in de weg staan bij het creëren van een wereld waarin financiële schuld niet meer nodig is gaan dus grotendeels over zelfliefde. Vergroot je zelfliefde en dit zal absoluut afgespiegeld gaan worden in jouw fysieke werkelijkheid. Vergeet niet, het is een spiegel. Een spiegel die slechts eerlijkheid kent.

 

 

Voor een ander deel zit de wortel van het niet los kunnen komen van een monetair systeem waarin schuld een grote rol heeft, in het niet kunnen transformeren van overtuigingen die gaan over creatie. Omdat een groot deel van de mensen een huis koopt met geleend geld, geloof je dat dit voor jou ook zo werkt. Dat trekt je in een systeem van hard moeten werken om het waard te zijn om in je huis te mogen blijven wonen. Is dat niet een beetje gek? Energetisch gezien wel volgens mij. Je zorgt toch goed voor dat huis? Je geeft het toch liefde, bestaansrecht en jouw aandacht? Je laat het ooit na voor een ander om in te wonen. Daarin zit zoveel geven, waarom zou je er dan ook nog maandelijks voor moeten betalen?

 

Alles dat er nu in je opkomt is werkbaar voor jou. Het zijn mogelijk gedachten die jouw persoonlijke situatie houden zoals die is. Of deels houden zoals die is. Het kunnen gedachten zijn over bouwvakkers die het huis gebouwd hebben en betaald moeten worden, het kunnen gedachten zijn over investeren in 'later' door het afbetalen van een huis. Laat ze er zijn, laat ze wáár zijn vanuit een bepaald perspectief én voel waar er ruimte zit om deze beperkende overtuigingen te transformeren.

 

Geld is een mooi middel. Het kan gebuikt worden om evenwicht te creëren. Zo wordt het in mijn versie van de Aarde ook gebruikt: In veel gevallen, in veel momenten van uitwisseling, is er geen geld nodig. Er wordt vrij en openlijk gegeven zonder voorwaarden, zonder prijs. Maar soms is het praktisch om geld in te zetten als middel om energetisch een balans te creëren. En op die momenten wordt het liefdevol ingezet.

 

Dankjewel voor je aandacht. Dankjewel voor jouw ontvangen. Het is mooi, deze uitwisseling. Het is mooi.

 

Liefdevol groet ik jou,

Lamané."

 

Wat brengt dit je?

Dankjewel voor het lezen en ontvangen van de energie van Lamané. Voel maar of de energieën in haar woorden een toevoeging zijn voor jouw huidige proces. Haal er uit wat resoneert, en laat de rest voor wat het is. 

 

- Pim Smit -