Angst voor Kracht

Dit dagboekfragment schreef ik in mei 2017. 

 

Dagboekfragment:

Steeds dieper zak ik in mijn werkelijke zijn. Steeds meer omarm ik mijn potentie. En toch, ondanks deze steeds maar groeiende kracht, blijft er een angst voor de nog te ontwaken kracht. Het is alsof de angst voor mijn kracht meegroeit met dat wat er al is. Iedere keer als ik groei, is er weer een angst om de volgende stap te zetten. Het is een terugkerend spel. En met vallen en opstaan heb ik geleerd hoe ik kan vallen zonder al te veel pijn en hoe ik kan genieten van het steeds weer op staan.

 

De Elfenkoning

Zamla, een Elfen koning en een deelzelf van mij, is de meest pure vertolking van mannelijke energie die ik ooit heb gevoeld. Prachtig. Wonderschoon en onwennig tegelijk. Deze rauwe mannelijke energie van hoge evolutionaire aard, is voor mij ongekend in het aardse. Door de onderdrukking van het vrouwelijke door het mannelijke is er bij veel mensen een (onbewuste) angst voor het pure mannelijke aanwezig. Een angst die om vergeving vraagt, maar zeker ook om vertrouwen om deze grootse kracht nu zonder onderdrukking in te zetten. Meer en meer voel ik in mij de potentie om hierin een rol te spelen. Spannend. Maar op een hele fijne manier.

 

Schrijf. Over... Mij.

Zamla moedigde me aan om over hem te schrijven. Fijn, de begeleiding die ik krijg van zoveel verschillende bronnen. De diversiteit daarin wordt ook helder in de manier van communiceren. Zamla is kort van stof. Alleen de nodige informatie wordt overgebracht. Verder niets. Met Lamané kan ik hele gesprekken voeren. En dat is ontzettend fijn. Zamla vroeg mij op deze manier of ik over hem wilde schrijven: 'Schrijf. Over... Mij.' Dat was het. Verder niets. Op zijn kenmerkende indringende manier. Ieder woord lijkt de kracht te bezitten die een diamant zou kunnen splijten. Zo puur, zo overweldigend.

 

Als ik Zamla channel, zoals ik heb gedaan in een workshop, dan is dat voor mij ook zéér intens. Als ik uit het gechannelde contact ga (uit de 'channeling state' ga) moet ik mezelf regelmatig fysiek opvangen. Zelfs als ik aan Zamla denk schudt mijn lijf soms al. Wat gaat dit contact mij nog meer brengen? Hoe kan ik mensen helpen om de kracht van het ware mannelijke toe te laten? Hoe kan ik dienen in deze belangrijke stap?

 

De kracht en noodzaak van de mannelijke energie

Lamané heeft me al eens doorgegeven dat de grote transformatie van de aarde en haar bewoners vooral gaat ontstaan door het weer toe durven laten van de mannelijke kracht. Begrijpelijk ook. Er is zoveel gaande op het gebied van verbinding en intuïtie. Maar zoveel mensen, zeker ook in de spirituele wereld, blijven hangen in het voelen. De daadkracht ontbreekt om het neerzetten van de Nieuwe Aarde concreet te maken.

 

Zamla, wat een voorbeeld. Wat een man. Wat een koning. Hij begrijpt dit belang. Hij kan werkelijk vanuit verbinding ongelooflijk krachtige mannelijke energie vertonen. Het is aan mij om zoveel als ik kan van zijn voorbeeld te leren. En dan, zonder mezelf in te houden, dit te leven in het aardse bestaan.

 

- Pim -