Waarom 'God' je soms een duw de verkeerde kant op geeft.

'God' is ook maar een woordje. Je mag het vervangen voor 'het Universum' als je dat prettig vindt. Misschien moet ik dat maar gewoon doen. Want God is ook beladen. God is misschien wel kerk en kruisiging en straf als je niet gelooft en zo. Oké, opnieuw. Dit blog heet 'Waarom het Universum je soms een duw de verkeerde kant opgeeft'. Beter zo? ;-) 

 

Maar waarom duwt het Universum je dan af en toe de verkeerde kant op? Het antwoord op die vraag is eenvoudig. Vanuit liefde voor jou en omdat je daar zelf om vraagt. Maar dat geldt eigenlijk voor alles. Hoe zit dat hier dan precies? 

 

Waarom lijkt alles in het leven soms tegen je te werken? 

 

Ik zal een voorbeeld geven, uit eigen ervaring. Deze week gebeurd, dus lekker vers nog van energie. Na een mooie Tea Leaf bijeenkomst op zondag en wederom een ontzettend bijzondere Huiskamer Healing op maandag, vond ik op dinsdag dat ik een dagje vrij verdiend had. Even lekker niks doen. Of in ieder geval niks dat met werk te maken heeft. Maar al vrij vroeg op de dag voelde ik dat dat niet klopte. Er was ruimte om 'iets van werk te doen' en ik had daar ook zin in. Mooi. Maar eerst 'moest' er gespeeld worden. Dat moest echt eerst, omdat dit nog steeds een thema voor mij kan zijn. Helemaal vrij van planning komen. In het moment bepalen wat het fijnste is. En vanuit strengheid naar mezelf kan ik dat dan opeens heel moeilijk vinden. Alsof ik een stap terug heb gedaan in de tijd en daarmee in mijn beperkende overtuigingen. 

 

Eerst spelen dus. Dat kostte me wat moeite, maar het lukte me om mijn mountainbike klaar te maken, me om te kleden en richting bos te fietsen. Gaaf! De drempel overwonnen, dus dat klusje is geklaard dacht ik. Niet dus! Het eerste bospaadje dat ik inging was een beetje dicht gegroeid. Gewoon gas geven, kop omlaag en er doorheen was het plan. Ik had niet gezien dat er een flinke doornstruik verstopt zat in het groen. Een tak van die struik sloeg om mijn armen en bracht me tot stilstand, flink bloedende wonden achterlatend. Wat is dit?! Is het een teken? Zoiets gebeurt me nooit! Waarom juist nu? Dat is toch geen toeval?

 

Nee, natuurlijk is dat geen toeval. 

 

In dit soort situaties heb ik het voordeel dat fysieke pijn me niet zo snel raakt. Ik heb al veel getransformeerd in allerlei overtuigingen over pijn en kan meestal fysieke pijn op een hele fijne manier dragen. Het is een boodschap waar ik dankbaar voor kan zijn, en dat zorgt er in de meeste gevallen voor dat ik er vrij weinig last van heb. 

 

Maar ik vroeg me wel af waarom dit juist nu gebeurde! 

 

Moest ik terug? Heb ik een verkeerde beslissing genomen? Was eerst spelen eigenlijk niet de bedoeling? Nee, ik heb de juiste beslissing genomen. Dit was een typisch voorbeeld van het Universum dat zich opwerpt als provocatief coach. Een provocatief coach werkt op een andere manier dan een meer traditionele coach of hulpverlener. Als je van A naar B onderweg bent met de auto en je krijgt autopech, dan zijn er hulpverleners die voor jou 'je auto maken'. Een coach zal over het algemeen jou proberen te leren hou je jouw auto kunt maken. Een provocatief coach gaat je auto met veel speelsheid terug naar  A duwen, naar de plek waar je vandaan komt. Net zo lang totdat jij het niet meer accepteert en je eigen vindingrijkheid gaat inzetten om verder te komen.  

 

En dat doet het Universum soms ook! 

 

Uit liefde voor jou en uit respect voor je kracht krijg je soms een duw de verkeerde kant op. Twijfel je terwijl dat niet nodig is? Dan zal 'ik' eens flink in die twijfel prikken, zegt het Universum dan. En zo geschiede. Ik twijfelde over mijn keuze. Maar ik had de kracht om daar doorheen te komen. En dus werd mijn twijfel even versterkt door het bos dicht te gooien met een flinke prikkelstruik. De deur was niet dichtgedaan. Alleen wat verzwaard. En zo kon ik meer van mijn kracht ervaren bij het openen van de deur. Bij het kiezen voor speelsheid dus en me niet laten tegenhouden door de wonden op mijn armen. 

 

Lees de boodschappen die je krijgt voor wat ze zijn. Ze zijn altijd afgestemd op jouw werkelijke draagkracht, niet op de draagkracht die je denkt te hebben. Geloof in de speelsheid van het Universum en in de samenwerking die vanuit liefde gericht is op jouw proces. 

 

Het maakt het leven nóg mooier. 

 

ps. op de foto zie je hoe ik me voelde ná dat ik gewoon was gaan spelen. Voelt fijn? Nou, ga lekker spelen dan! Je hebt het verdiend :) 

 Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogsvideo'schannelings en activiteiten zoals workshops? Schrijf je dan in voor de From the Heart Newsletter op de HOMEPAGINA