Spelend de Liefde in

Uitdagingen horen bij het leven. Ik blijf dit noemen, omdat ik het nog steeds zoveel zie gebeuren dat mensen zich aan het ontwikkelen zijn omdat ze moe zijn van de uitdagingen. Begrijpelijk, maar geloof me, het werkt fijner als je de uitdagingen leert liefhebben. Je kunt leren houden van groei met alles wat daarbij hoort, je kunt niet stoppen met groeien. 

 

Zo werd ik ook weer even uitgedaagd deze week. In mijn nieuwe speelhoek. Geen fysieke speelhoek, maar een nieuw gevonden hoek in mezelf. En in die hoek, daar wordt gefilmd en daar worden edits gemaakt. Want ik heb zo ontzettend veel plezier in het maken van video's gekregen! 

 

Het is ontzettend fijn om mezelf nu op video terug te kunnen zien zonder dat ik daar op een bepaalde manier toch niet helemaal comfortabel mee ben. En het is heerlijk om te groeien in het leuker maken van de video's door muziek, tof edit werk, verschillende camera hoeken en dat soort leuke dingen. Het is spelen! 

 

En het mooie is dat ik daarmee in de praktijk breng waar ik zelf voor sta. Namelijk, spirituele groei en ontwikkeling mag ook gewoon leuk en vermakelijk zijn. Het is niet alleen maar drama, graven in andere levens, heftige transformatie en een fysiek lijf dat alles maar net kan bijbenen en regelmatig pijnen doormaakt die we dan assencie verschijnselen noemen.

 

Spirituele groei is ook lachen en dingen leuker maken omdat 'leuk' gewoon... Eh, ja, leuk is! :) 

 

Terug naar mijn uitdaging. Waar ik tegenaan liep is dat ik niet verder kwam in het editen van video's als gevolg van een ondermaatse laptop. Ik houd van duurzaam en ik probeer daarom ook lang te doen met dingen die ik aanschaf, maar ik ben gewoon alweer aan mijn derde nieuwe laptop toe sinds ik ondernemer ben geworden. En dat klaagde een beetje aan me. 

 

Daarnaast was er ook de uitdaging van mijn spaargeld. Dat heb ik namelijk niet. Waar ik steeds alles kan manifesteren wat ik werkelijk wil (een splinternieuwe supervette mountainbike,  een luxe reis naar Toscane), lukt sparen absoluut niet. 

 

 

 

(klik op de afbeelding om naar de video over speelsheid te gaan)

 

En dus ging ik op zoek naar andere oplossingen. Simpele software zodat mijn oude laptop nog even verder kon bijvoorbeeld. Het enige wat daardoor gebeurde is dat ik uit mijn stroming ging. Mijn lijf reageerde doordat de spier die ik verrekt heb in mijn rug veel meer pijn ging doen. Niet fijn. 

 

Gelukkig kwam ook hier vrij snel een oplossing. Mijn lieve schatje schiet het bedrag aan me voor. Fantastisch! Dus ergens vandaag komt er een super dikke professionele laptop. Waanzinnig snel en gebouwd als een tank. Je zou er een inbreker mee kunnen dood gooien (ben ik niet van plan overigens), en daarna kun je er een video over maken omdat het apparaat het gewoon nog doet. 

 

Wat zijn we een mooi team, Samira en ik. We gunnen elkaar de wereld, en we gunnen de wereld onszelf. We duiken steeds weer de diepte in in onszelf, zodat we op een nóg fijnere manier ons steentje kunnen bijdragen aan het realiseren van de Nieuwe Aarde. 

 

Speelsheid is een hoofdingrediënt daarin, mooi mens. Echt waar, het is zo belangrijk. Durf te spelen. Durf te gaan. Durf te lachen. 

 

Ik ga spelen vandaag. Met mijn nieuwe laptop. Of met onze camper. Of met mijn mountainbike. Of met Angel. Of met het water in de Maas. 

 

Speel je mee? 

 

 

(dikke tip, kijk de video over speelsheid door op de foto hierboven te klikken. dankjewel!)Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogsvideo'schannelings en activiteiten zoals workshops? Schrijf je dan in voor de From the Heart Newsletter op de HOMEPAGINA